Okategoriserade

Plantera äppelträd i din trädgård

Varför inte plantera äppelträd i din trädgård? De är en populär och välsmakande trädgård frukt, och odla dem från utsäde är ett enkelt sätt att se till att de kommer att vara en del av din trädgård. Det finns många sätt att hjälpa dig att bestämma om att plantera äppelträd i din trädgård.

Kontrollera med din lokala plantskola eller odlare för att se om det finns några nya äppelsorter som säljs. Det finns också många böcker och publikationer tillgängliga, såsom ”Äpplen för Dummies” av Charles P. Cowell, som ger råd om plantering och vård av träd. Kontakta länets utbyggnadskontor i ditt närområde för att se vilken typ av fruktträd som är inhemska i ditt område. Dessa kontor kan ha rekommendationer för fruktträd som kan frodas i ditt område. Fråga vänner och grannar om de har planterat ett träd. Dessa individer kommer vanligtvis att ha bra förslag på vilken typ av träd som skulle fungera bäst för din trädgård. Eller så kan du även titta i trädgårdsskötare tidskrifter och se om det finns några träd som du vill prova. Ett tips är att besöka lokala plantskolor som säljer växter och produkter för att se om de erbjuder några förslag på plantering dem.

Prata med trädgårdsproffsen

Prata med en trädgårdsmästare för att få sin åsikt om hur man utformar din trädgård. Om de kan ge idéer om möjliga platser för olika typer av träd, då detta kan hjälpa. Det kan också vara en bra idé att diskutera med din lokala plantskola om de känner till några lokala plantskolor som erbjuder specifika fruktträd som kan frodas i ditt område. Var noga med att fråga plantskolan om de säljer frön eller buskar som är infödda till ditt område. Du måste ha dessa innan du kan plantera dem. En plantskola bör också kunna leverera lokala sorter av äpplen och kanske till och med ta reda på vilka typer av sjukdomar som är vanliga i ditt område, liksom vilka insekter du kan stöta på.

Om plantskolan inte kan hjälpa dig att hitta rätt sorter, så sök på internet. Det är lättare att hitta en sort om du vet rätt sort namn frukt. Tänk på att det är viktigt att plantera dina äppelträd i ett område som får tillräckligt med solljus så att de kan blomma fullt ut.

Vet vilken typ av jord konsistens du har i ditt område innan du planterar. Vissa områden har en ganska lös jord, medan andra kräver att du blandar i vissa komposterade material. Varje region har sina egna unika behov och din lokala plantskola kan hjälpa dig att avgöra vilken typ av jord du har och vad som fungerar bäst för dina träd. Om du inte har ett landskap alternativ i ditt område, sedan överväga att plantera en berså som kommer att vara bredvid huset, så att du kan ha skugga. Eftersom dessa träd inte behöver mycket underhåll, kan du enkelt skapa en vacker trädgård runt dem.

Medan träd är ett vackert komplement till ditt landskap, andra mindre önskvärda träd kan också ingå. Försök att fokusera på typer av träd som är infödda till ditt område. På så sätt kommer du att plantera de enda typerna av träd som är inhemska i ditt område, och dessa kan betraktas som en viktig del av din landskapsdesign.

Plantera äppelträd i din trädgård är ett enkelt sätt att se till att de kommer att vara en del av ditt landskap. Du kan också bidra till att skapa en tilltalande och behagligt anlagd trädgård för gäster samt vänner och familj.

Är du intresserad av trädgård och plantering besök denna sida trädgårdsinredning.se.