Ekonomi

Som bemanningssjuksköterska bemannar du upp vården

Som bemanningssjuksköterska har du möjlighet att jobba på flera olika arbetsplatser inom vården. Genom att välja denna inriktning i din karriär kan du därmed samla på dig mycket erfarenhet som är värdefull och nyttig för dig framgent. Detta samtidigt som du hjälper till att bemanna upp de olika arbetsplatser som du jobbar på. Fortsätt att läsa för att få mer information!

Vad innebär det att jobba via bemanning egentligen?

En bemanningssjuksköterska är helt enkelt en sjuksköterska som jobbar via bemanning. Personen ifråga hoppar in på olika arbetsplatser och arbetar där tillfälligt. Du kan till exempel få göra detta för att täcka upp för ordinarie medarbetare som har semesterledigt eller är frånvarande av andra skäl. En fördel med att jobba på detta sätt är att det är flexibelt avseende var och när du ska jobba. Därmed kan du testa på att jobba i flera olika miljöer samt med olika patientgrupper.

Läs vidare för att lära dig mer om fördelarna!

Tre populära fördelar med att bli bemanningssjuksköterska

Det är fördelaktigt för dig som individ att arbeta som bemanningssjuksköterska utifrån följande aspekter:

  • Du samlar på dig mycket värdefull erfarenhet och kunskap. En av de främsta fördelarna med att jobba så här är att du får en bred och varierad erfarenhet. När du jobbar i olika miljöer och på flera olika arbetsplatser lär du dig också nya färdigheter samt utökar din kunskap om arbetet. Därmed kan detta vara väldigt gynnsamt för dig som kanske är en nyutbildad sjuksköterska eller som vill specialisera dig inom något område.
  • Du kan få upptäcka nya delar av Sverige eller andra länder. Genom att jobba för ett bemanningsföretag kan du även få möjlighet att resa och upptäcka nya delar av landet. Faktum är att du till och med kan få chansen att jobba utomlands. Det finns till exempel vissa svenska bemanningsföretag som hyr ut sjuksköterskor till uppdragsgivare inom den norska vårdapparaten.
  • Du kan få en lite högre lön än vad du annars hade fått. En annan fördel med upplägget är att du ofta kan få en lite högre lön på detta sätt. Sjuksköterskor som jobbar på bemanning tjänar nämligen i regel lite bättre än vad de kollegor som är tillsvidareanställda hos arbetsgivaren gör.